Eens per jaar houdt de Aaltense Uitdaging een maatschappelijke beursvloer. De meest recente beursvloer was op 6 maart 2024 bij Autobedrijf Huiskes Kokkeler in Aalten. voor 2025 is de datum nog niet gepland, maar zodra die bekend is, wordt deze ook hier aangekondigd.

Wat is een maatschappelijk beursvloer?

Een maatschappelijke beursvloer is een evenement waarbij lokale verenigingen, stichtingen, initiatieven en bedrijven bij elkaar komen. In plaats van geld uit te wisselen, bieden ze diensten, expertise, materialen of andere hulpbronnen aan elkaar aan. Dit kan variëren van het delen van kennis en vaardigheden tot het aanbieden van ruimtes, apparatuur of inventaris. Het doel is om de lokale gemeenschap te versterken door samenwerking en het creëren van waarde met gesloten beurzen.

Hoe werkt het?

Zodra de aanmelding geopend is, kunnen verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners-initiatieven zich aanmelden bij de Aaltense Uitdaging. Bij aanmelding wordt gevraagd om naar een concrete omschrijving van de vraag. Zo kan er bijvoorbeeld om stoelen, tafels of laptops gevraagd worden, maar het kan ook zijn dat er kennis of advies nodig is. Hoe concreter de vraag, hoe beter de match. Tijdens de beursvloer brengen we dan de mensen achter de vragen bijeen met het bedrijfsleven. Zo ontstaat een avond, waarin mensen elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek komen. Hier ontstaan direkte matches uit. Die match wordt geregistreerd door de notaris. Na de beursvloer komen dan de beide partijen bijeen om de match uit te voeren.

Wat voor matches worden er zoal gemaakt?

Er zijn heel verschillende matches die er gemaakt worden. Tijdens de afgelopen beursvloer zijn er 44 matches gemaakt met een maatschappelijke waarden van ruim 20.000 euro. Hieronder staan enkele voorbeelden van deze matches.

  • Laborijn voorzag Drumband WMS van een beamer
  • De Koppelkerk vond een match met het Meedoenpact om een activiteit voor de minima te organiseren
  • Het Noorden van Aalten gaat Bredevoort Schittert van prikkabels en barrels voorzien
  • Bribus Keukens gaat de Koppelkerk adviseren over de keukenopstelling
  • Snoek Technische dienstverlening gaat AD’69 adviseren op het gebied van energie.
  • etc. etc.

Vragen en aanmelden?

Vragen over de beursvloer kunt u stellen via het onderstaande mailadres. Zodra de aanmelding voor 2025 open gaat, wordt dat op deze pagina vermeld.