DUBBELE MATCH! Witzand Bouwmaterialen en AVA’70 doneren aan de Ossenkopdagen

Het is een jaarlijks terugkerend spektakel voor de kinderen van Bredevoort: de Ossenkopdagen. Dit wordt georganiseerd door Speeltuinvereniging De Ossenkop in Bredevoort en staat open voor alle leden van de speeltuinvereniging. Ook komende zomer zijn inmiddels al ruim 100 kinderen die ingeschreven zijn voor dit evenement. Bij De Uitdaging kwam de vraag van de organisatoren naar ondersteuning in materialen. Via de socials reageerde Witzand Bouwmaterialen, die emmers vol met sponzen doneerden. Ook reageerde atletiekvereniging AVA’70 die een doos vol met bidons schonk. Een mooi voorbeeld hoe vereniging ook elkaar kunnen helpen.

Speeltuinverenigingen zijn enorm belangrijk voor het leefbaar houden van dorp of stad. Het bindt jonge ouders en kinderen onderling. Er zijn veel vrijwilligers actief bij een speeltuinvereniging, als klusser, toezichthouder, activiteitenbegeleider of bestuurslid. Het Bredenvoortse De Ossenkop staat ook midden in de samenleving. Met veel actieve vrijwilligers wordt de speeltuin aan de Schoolstraat onderhouden en worden er veel activiteiten georganiseerd. Eén van die activiteiten is een tweedaags evenement in de zomervakantie: De Ossenkopdagen. Dit jaar vinden die plaats op 22 en 23 augustus. Met heel veel vrijwilligers worden tijdens deze beide dagen heel veel leuke dingen georganiseerd voor de kinderen die lid zijn van de Ossenkop. De sponzen en de bidons worden voor deze dagen gebruikt.

De Lichtenvoordse vestiging van Witzand Bouwmaterialen reageerde al snel op de oproep die door de Uitdaging op de socials is geplaatst. Witzand is een bouwmaterialen totaalleverancier die dit jaar 130 jaar bestaat. Het is een echt familiebedrijf met een sterke positie in Oost-Nederland, onder meer met een vestiging in Lichtenvoorde. Dit maatschappelijk betrokken familiebedrijf reageerde op de oproep van de Uitdaging en heeft daarmee de Ossenkopdagen een mooie ondersteuning gegeven.

Ook Atletiekvereniging AVA’70 uit Aalten reageerde op de oproep van de Uitdaging. De organisatie van de Ossenkopdagen zocht naar bidons en AVA’70 had er nog een heel aantal liggen. Deze werden vervolgens geschonken aan de speeltuinvereniging, die ze weer uitdeelt aan de kinderen die meedoen. Een prachtig voorbeeld hoe verenigingen ook elkaar kunnen ondersteunen!

De Uitdaging heeft nog niet alles kunnen matchen voor de Ossenkopdagen. We zijn nog op zoek naar 130 witte t-shirts, kralen voor in de spaken van de fiets en rietjes. Kunt u nog iets ter beschikking stellen? Neem dan contact op met de Aaltense Uitdaging.

Ook weten van de Aaltense Uitdaging voor uw vereniging of maatschappelijke organisatie kan doen? Meldt u vraag aan via: www.aaltenseuitdaging.nl. of mail manager Mark van Dam via info@aaltenseuitdaging.nl