Heurns Veld wint Gouden Pit!

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.9″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.4.9″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.4.9″][et_pb_image src=”https://aaltenseuitdaging.nl/wp-content/uploads/2021/06/IMG_8045-scaled.jpg” title_text=”IMG_8045″ _builder_version=”4.9.6″ hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.4.9″][et_pb_text _builder_version=”4.5.0″]

Op vrijdag 17 juli werd het voetpad langs de Lage Heurnseweg van de hoek van de Kamerstraat tot aan Landwinkel Smits officieel en feestelijk in gebruik genomen. Dat gebeurde door het doorknippen van de linten door de vijfjarige Ben Erinkveld en wethouder Joop Wikkerink, en door Bennie Bruggink, voorzitter van Heurns Belang en Gert Smits, eigenaar van de Landwinkel.

Het gezelschap genodigden startte aan de Lage Heurnseweg tegenover de hoek van de Kamerstraat, waar het nieuwe voetpad begint. Na een kort welkomstwoord van Bennie Bruggink knipte wethouder Joop Wikkerink samen met de vijfjarige Ben Erikveld, zoon van één van de bestuursleden van Heurns Belang, het lint door. Het gezelschap, met daarbij naast Wikkerink ook de wethouders Te Lindert en Kok (“Dit project heeft raakvlakken met de portefeuilles van elk van ons, dus we zijn alle drie maar gekomen”), Marianne te Linde van de Aaltense Uitdaging, bestuursleden van Heurns Belang en vertegenwoordigers van andere medewerkers aan de aanleg van het pad, kon daarna oversteken naar het begin van het voetpad. Zo wandelde men de ongeveer 200 meter naar Landwinkel Smits via het nieuwe voetpad. Daar knipten Gert Smits en Bennie Bruggink het tweede lint door.

Bennie Bruggink vertelde daarna hoe belangrijk dit – slechts korte – pad is voor De Heurne. “We zijn er al jaren mee bezig. Veel mensen maken graag dat wandelingetje naar de winkel van Smits, voor boodschappen, voor de gezelligheid. Maar de Lage Heurnseweg is maar smal, en vanaf de rand van de bebouwde kom is er geen trottoir, en de weg is best druk. Dus het is best gevaarlijk om over de weg te wandelen. Daarom was er heel lang de wens om een voetpad aan te leggen. We hebben al overleg gevoerd met het waterschap, om het pad aan de overkant aan te leggen over het maaipad langs de sloot. Maar als je dan moet oversteken naar Smits, heb je geen goed zicht op de weg door de bomen die langs de weg staan. Zo kwamen we bij Gert Smits terecht. Die vond het geen probleem om een paar preien minder te verbouwen en stelde een strook grond beschikbaar. Vervolgens hebben we op allerlei manieren geprobeerd om het rond te krijgen, met medewerking van loonwerkers Wissink en Westerveld, en via De Aaltense Uitdaging vonden we een leverancier voor het materiaal. Het laatste deel van de kosten, 1.600 euro kregen we via het Naoberfonds van de gemeente Aalten. We zijn iedereen zeer erkentelijk voor de medewerking. Dankzij al die medewerking hebben we nu een veilig voetpad!”

Wethouder Joop Wikkerink prees Heurns Belang voor de vasthoudendheid en alle inspanningen om te komen tot het pad. “Want wij vroegen ons eerst af of de aanleg van dit pad wel in aanmerking kwam voor een bijdrage van het Naoberfonds. Heurns Belang heeft ons overtuigd, ook omdat we zagen dat er van alle kanten, ook door Gert Smits en andere ondernemers werd meegewerkt aan de realisatie. Toen de Aaltense Uitdaging ook nog het materiaal voor het pad regelde, en wij het laatste deel van de kosten uit het Naoberfonds hebben toegezegd, werd het een mooi voorbeeld van hoe het hoort: door inzet van de burgers, van bedrijven en met een beetje hulp van de gemeente wordt er iets gerealiseerd dat goed is voor iedereen. Daarom: van harte gefeliciteerd met dit pad.”

Daarna genoten de aanwezigen van koffie en thee met heerlijke aardbeiengebakjes, aangeboden door Gert Smits.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]