Inzamelingsactie medische hulpmiddelen groot succes

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.9″][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.4.9″][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.4.9″][et_pb_image src=”https://aaltenseuitdaging.nl/wp-content/uploads/2020/07/mondkapje.jpg” title_text=”mondkapje” _builder_version=”4.5.0″][/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.4.9″][et_pb_text _builder_version=”4.5.0″ hover_enabled=”0″]

Als gevolg van de uitbraak van COVID-19 kreeg Nederland te maken met ongekende maatregelen.

Voor ons als Uitdaging betekende dit dat geplande bijeenkomsten niet door konden gaan en dat thuiswerken van de manager werd gevraagd.

Omdat niets doen nooit een optie voor ons is en er al snel bleek dat er een dringende behoefte bestond aan persoonlijke beschermingsmiddelen in de strijd tegen het virus zijn wij samen met de  Doetinchemse en Winterswijkse Uitdagingen direct een actie gestart om de broodnodige medische hulpmiddelen in te zamelen.

Dit heeft geresulteerd in ruim 30000 artikelen, die wij over ongeveer 40 zorginstellingen, ziekenhuizen, thuiszorginstanties, tandartsen, fysiotherapeuten en mantelzorgers in de Achterhoek konden verdelen.

Door deze actie is bewerkstelligd dat zorginstellingen gezamenlijk hun persoonlijke beschermingsmiddelen zijn gaan inkopen en werden ondernemers gestimuleerd om (o.a. via sociale media) actief mee te denken over oplossingen. Uit dat laatste ontstond de samenwerking met het 3D printproject in de Achterhoek, waardoor we ook de beschikking kregen over spatmaskers en clips. Hiervan hebben we er ruim 600 mogen uitleveren.

De Uitdagingen in de Achterhoek mogen spreken van een groot succes en constateren dat regionaal samenwerken loont.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]