MATCH: Aktetassen voor COV Lintelo

In de Achterhoek werken de Doetinchemse, Winterswijkse en Aaltense Uitdaging nauw samen. Eén van de zaken waarin we nauw met elkaar samenwerking is de spullenbank. Zo proberen we vraag en aanbod van spullen met elkaar te matchen. Dit keer werd er aan de Doetinchemse Uitdaging prachtige aktetassen aangeboden door ten Brinke Bouw. Wendy Heusinkveld van COV Lintelo reageerde snel en mocht 10 van deze mappen in ontvangst nemen.

De Doetinchemse Uitdaging postte het volgende bericht:

De Uitdaging is altijd bezig met de vraag: is het duurzaam? Het hergebruiken van middelen is daar een groot onderdeel van. De vuilnisberg moet minder worden, niet groter. Dit doen we al een aantal jaren met ICT-producten, waar maatschappelijke initiatieven mee geholpen worden. Bedrijven doneren, onze ICT-partner maakt ze tiptop en wij leveren die aan de aanvragers. Alles geheel gratis!

Een ander voorbeeld is het aanbod van Bryan Klein Bluemink van Ten Brinke uit Doetinchem. Zij boden dozen vol handige aktetassen aan. Bijna ongebruikt maar niet meer geschikt vanwege hun nieuwe logo. Wij en diverse stichtingen en vereniging zijn er blij mee.

Doorplaatsing van dit bericht op de socials van de Aaltense Uitdaging leverde een reactie op van COV Lintelo. Deze Oranjevereniging organiseert diverse activiteiten voor en door de Lintelose bevolking. Hiermee worden jong en oud betrokken bij Lintelo. Verenigingen als deze Oranjevereniging zijn van groot belang voor de leefbaarheid van de buurtschappen. Niet alleen blijft het buurtschap hierdoor levendig, maar ook verbonden met elkaar. En in het kader van sociale vangnetten zijn deze verenigingen daarom van niet te onderschatten waarde. De mappen gaan gebruikt worden voor de administratie van deze Oranjevereniging.

De Aaltense Uitdaging is daarom blij dat we met deze mappen weer hebben kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van Lintelo, al is deze bijdrage dit keer bescheiden.

Ook uw bedrijf kan op deze wijze bijdragen aan de leefbaarheid van Aalten. Heeft u vanwege bijvoorbeeld een renovatie of herinrichting, materialen over, of heeft u afschreven ICT-apparatuur? Meld deze dan aan bij de Uitdaging, dan kijken wij of we er een goede bestemming voor kunnen vinden.

Aanmelden kan via https://aaltenseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden/ of via info@aaltenseuitdaging.nl