MATCH: Bomensnoeien door Rendering bij Scouting

Scouting is een belangrijke vereniging voor kinderen en jongeren. Ook in de gemeente Aalten bestaat een bloeiende Scouting groep. Bij de oplevering van het gebouw heeft Boomkwekerij Rendering een paar prachtige bomen geschonken aan de Scouting. Die bomen deden het zo goed dat ze inmiddels aan een snoeibeurt toe waren. Scouting deed een oproep bij de Aaltense Uitdaging en via de matchgroep meldde zich Rendering wederom met het aanbod om de bomen te snoeien. Inmiddels is dit uitgevoerd en staat het gebouw er weer prachtig bij.

Scouting Aalten heeft een lange geschiedenis van ruim 70 jaar. Het maakt deel uit van Scouting Nederland met ruim 90.000 leden en 30.000 vrijwilligers. Scouting biedt kinderen en jongeren een plezierige vrijetijdsbesteding. Samenwerken, avontuur, respect voor elkaar en de leefomgeving, zelfstandigheid en ontplooiing zijn hierbij centrale thema’s. Scouting biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.

In de huidige vorm bestaat Scouting Aalten ca. 70 jaar. Natuurlijk is er in de tijd veel veranderd, in de maatschappij en dus ook bij Scouting. Scouting is met zijn tijd meegegaan: Scouting organisaties zijn losser geworden en worden op dit moment veelal geleid door jonge en enthousiaste vrijwilligers. Ook zijn de traditionele uniformen steeds meer gemoderniseerd en natuurlijk de programma’s aangepast aan de moderne tijd. Zo maken kinderen bij Scouting ook kennis met het computertijdperk. De jaarlijkse JOTI (Jamboree On The Internet), waarbij Scouts wereldwijd een weekend lang met elkaar chatten en spellen doen via de computer, is daarvan misschien wel het meest sprekende voorbeeld.

Boomkwekerij Rendering produceert en levert al sinds 1947 een breed assortiment boomkwekerij-producten aan de professionele gebruiker van groen. Hierbij zijn kwaliteit van het product, de duurzame productiewijze en zorgvuldige aflevering de centrale thema’s binnen de bedrijfsvoering. Belangrijk binnen hun teelten zijn de productie van solitairen & meerstammigen en inheemse bomen van autochtone herkomst. Tot de klantenkring behoren groenvoorzieners, hoveniers, overheden, architecten en collega-kwekers in binnen- en buitenland.

Meer weten wat de Aaltense Uitdaging voor uw vereniging of maatschappelijke organisatie kan doen? Mail uw vraag aan: https://aaltenseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden/ of mail manager Mark van Dam via info@aaltenseuitdaging.nl