MATCH: kratten voor Bredevoort Schittert

Bredevoort Schittert is één van de stichtingen waar de Aaltense Uitdaging een bijdrage aan levert. Recentelijk nog werd op de verenigingsavond van 23 november een presentatie gegeven over het 8 uur overwerk principe welke de Uitdaging met Bredevoort Schittert recentelijk heeft georganiseerd. Dit is een brainstormachtige werkvorm, waar mensen vanuit het bedrijvennetwerk van de Uitdaging en het vrijwilligersnetwerk van Bredevoort Schittert bijeen gebracht worden om in één avond oplossingen bedacht worden voor een concreet probleem.

Bredevoort Schittert is een jaarlijks terugkerend licht spektakel in het historische stadje Bredevoort. In 1968 zijn vrijwilligers uit Bredevoort hiermee begonnen en het heeft jarenlang als gondelvaart door de grachten van Bredevoort getrokken. In 2010 is een nieuwe opzet van de Gondelvaart bekend gemaakt. De gondels zijn veranderd in lichttaferelen en niet alleen de gracht maar het hele stadje wordt nu gebruikt als podium. Hierdoor kunnen de bezoekers overal zelf langs lopen en is er meer ruimte voor kunst, muziek en theater.

Voor het opbergen van hun spullen werd de Uitdaging ingeschakeld om 10 kratten te vinden die stapelbaar waren en voldoende stevig om de spullen veilig in te bewaren. Hoveniersbedrijf Berkelmans en Stemerdink kwam in actie en kon heel snel deze kratten leveren. Dit Achterhoekse hoveniersbedrijf heeft al vaker vragen vanuit de Uitdaging weten te matchen en ook nu kon de match bijzonder snel gemaakt worden. Op 1 december werden de kratten dan ook overhandigd aan de Stichting Bredevoort Schittert.

eer weten wat de Aaltense Uitdaging voor uw vereniging of maatschappelijke organisatie kan doen? Mail uw vraag aan: https://aaltenseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden/ of mail manager Mark van Dam via info@aaltenseuitdaging.nl