MATCH! Stoelen en tafels van Het Noorden voor het Kulturhus in Dinxperlo

MATCH! Stoelen en tafels van Het Noorden voor het Kulturhus in Dinxperlo

Steeds vaker denken bedrijven aan de Aaltense Uitdaging bij overtollige inventaris. Dan wordt dit aan de Uitdaging aangeboden en gaat de Uitdaging vervolgens op zoek naar verenigingen, maatschappelijke organisaties of initiatieven die dit weer kunnen gebruiken. Vanwege de verbouwing van restaurant Het Noorden van Aalten konden stoelen en tafels een nieuwe bestemming krijgen. Het Kulturhus Dinxperlo kon dit weer goed gebruiken. Een mooie duurzame en maatschappelijk betrokken oplossing !

Het Kulturhus in Dinxperlo heeft een lange geschiedenis, die al meer dan 100 jaar terug gaat. Het wordt beheerd door Stichting voor Maatschappelijk Welzijn, die het welzijn in Dinxperlo wil vergroten, onder meer door dit Kulturhus. Kulturhusen zijn gemeenschapshuizen, die een belangrijke rol vervullen op sociaal maatschappelijk terrein. Ze zijn een vrij toegankelijke algemene basisvoorziening voor inwoners. In het Kulturhus Dinxperlo vinden tal van activiteiten plaats. Zo is er een klein theater en een Filmhus gevestigd. Daarnaast zijn er diverse verenigingen en organisaties die er gebruik van maken. Zo heeft Figulus Welzijn er een vestiging, maar ook Buurtzorg, Zorg Actief en de Speelotheek hebben er een plek. Daarnaast is er ook een rijk cultureel leven, doordat muziek-, toneel en theaterverenigingen er oefenen en optreden. Zo organiseert klein Theater Dinxperlo al meer dan 30 jaar voorstellingen op deze locatie. Kulturhus Dinxperlo staat daarmee in het hart van de Dinxperlose gemeenschap.

Het Noorden van Aalten is een begrip in Aalten. Het familierestaurant bestaat al sinds 1866. Een grote verbouwing van een deel van het bedrijf maakte dat een deel van de inventaris een nieuwe bestemming zocht. Recentelijk is het grand café in het Noorden van Aalten geopend door Burgemeester Stapelkamp. Nita en Wesley Hüning omschrijven hun nieuwe Grand Café als: De robuuste bar in het midden is de nieuwe eyecatcher, met talloze details zoals de koperen bierketels van Grolsch en de gezellige biertuin zithoek. Van de open haard met Chesterfield banken tot de private dining ruimte achter de wijnkasten, elke hoek ademt sfeer! Bij mooi weer schuift de grote serre pui open en worden terras en grand café één.

Heeft uw bedrijf ook inventaris, die goed bruikbaar is en zoekt u een duurzame en maatschappelijke bestemming hiervoor? Neem contact op met de Aaltense Uitdaging, via onze website www.aaltenseuitdaging.nl of mail manager Mark van Dam via info@aaltenseuitdaging.nl