Sportkleding voor project samen Achterhoek Aalten

16-06-2020BeursvloerVraagGerealiseerd
Afgelopen week is het project samen Achterhoek Aalten gestart. Dit is tot stand gekomen wegens het succes van dit project in Doetinchem. In samenwerking met Laborijn, Figulus en de gemeente Aalten volgen 21 statushouders een een inburgeringsprogramma. Het programma bestaat uit een mix van activiteiten (denkend aan: koken, sporten, tuinieren, klussen, cultuur, muziek etc.) maar ook lessen (taal, computer, sollicitatietraining etc.) en worden zij begeleid naar vrijwilligerswerk en het ontdekken waar hun talenten liggen. Het programma heeft 4 blokken van 10 weken met verschillende thema's. Naast het basis programma is er veel ruimte voor maatwerk en individuele wensen/behoeftes.

Afgelopen maandag is er gestart met een bokszaktraining bij Hanami in Aalten. En aankomende woensdag gaan ze op Sportpark Zuid onder begeleiding van Brichbouw kennis maken met verschillende sporten. Afgelopen maandag kwam al snel de vraag naar sportkleding. Dit hadden de meeste (nog) niet. De meeste statushouders hebben niet veel geld te besteden. Na de activiteit gingen zij aansluiten koken en zaten de meeste weer in dezelfde kleding. Qua hygiëne en geur niet erg prettig.

Mede hierdoor ontstond bij mij het idee om een sponsor te zoeken die een sportshirt en eventueel broek kan sponsoren voor deze mensen. Eind maart komt er een grote aftrap van het project met veel media aandacht. Het zou geweldig zijn als we een bedrijf kunnen vinden die wil helpen dit te realiseren en het daarnaast voor eind maart zou lukken zodat het logo van het desbetreffende bedrijf er ook op staat. Dit levert mooie reclame op voor dat bedrijf. Ik weet wel dat het erg kort dag allemaal is maar wie niet waagt wie niet wint.... Het zou gaan om een totaal van 25 sportshirts en als er een broek bij kan zou helemaal geweldig zijn!