Kunstobjecten van Wim ter Horst in De Kattenberg

De Kattenberg in Aalten is een bijzondere woonvorm waar ouderen met en zonder geheugenklachten samenwonen. Vrijkomende woningen worden verhuurd aan ouderparen waarvan één partner beginnende dementie of vergelijkbare geheugenklachten heeft. Doel is zo lang mogelijk zelfstandig en samen te blijven wonen met een sterke de nadruk op welzijn en woongenot met voorzieningen, ondersteuning en zorg dichtbij.

Recentelijk heeft de grote hal van De Kattenberg een grondige metamorfose ondergaan, resulterend in een veilige en aangename ontmoetingsruimte. Om de brede trap af te schermen en te verfraaien zijn uit veiligheidsoverwegingen grote houten kubussen en een balustrade geplaatst gedecoreerd met foto’s van oud Aalten. Om meer sfeer te creëren, werd gezocht naar kunstobjecten om op deze kubussen te plaatsen. De Aaltense Uitdaging werd benaderd door wooncoach Jos Boersma met deze vraag, waarop zij kunstenaar Wim ter Horst hebben gevraagd om zijn prachtige kunstwerken tentoon te stellen in de hal van De Kattenberg. Wim, een gepassioneerde beeldhouwer, haalt zijn inspiratie uit de natuur en gebruikt materialen die het bos hem biedt. De organische vormen van deze materialen bepalen uiteindelijk de vorm van zijn kunstwerken.

Op dinsdagochtend 13 februari was Wim ter Horst aanwezig tijdens het wekelijkse koffie-uur en bood daarbij zijn houtsculpturen aan. De bewoners van De Kattenberg waren zeer geïnteresseerd in het verhaal achter de kunstwerken en de uitleg van Wim hoe hij dit bewerkt. De kunstwerken spreken tot de verbeelding; iedereen zag er iets anders in; van vrouwengezicht tot zeepaard of een koeienkop. De tentoongestelde kunstwerken zullen regelmatig worden gewisseld en zijn natuurlijk ook te koop. Zowel de bewoners als bezoekers van De Kattenberg zijn erg blij met deze fraaie kunstwerpen en onder de indruk van dit prachtige initiatief.

Wilt u meer weten over wat de Aaltense Uitdaging kan betekenen voor uw vereniging of maatschappelijke organisatie? Neem dan contact op via aaltenseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden/ of stuur een e-mail
naar manager Mark van Dam via: info@aaltenseuitdaging.nl

Foto: bewoners bewonderen de kunstwerken van Wim ter Horst