Wat doen we?

De Aaltense Uitdaging is opgericht door lokale bedrijven met een betrokken hart voor de lokale samenleving. Door zich actief in te zetten als bestuurslid, door hun netwerk open te zetten of als sponsor. De Uitdaging maakt verbindingen tussen het bedrijfsleven en verenigingen, maatschappelijke organisaties en inwoners-initiatieven.

Hoe kan uw bedrijf bijdragen?

De Aaltense Uitdaging kan niet bestaan zonder incidentele en structurele bijdragen van het Aaltense bedrijfsleven. Er zijn verschillende manieren om het werk van de Aaltense Uitdaging te ondersteunen:

  • Door het matchen van vragen of inventaris aan te bieden
  • Door afgeschreven ICT apparatuur aan te bieden
  • Door “Vriend van de Uitdaging” te worden
  • Door deel te nemen aan bestuur en/of matchgroep
  • Door deel te nemen aan brainstormavonden
  • Door de maatschappelijke beursvloer te bezoeken

Maak de match!

De kern van de Aaltense Uitdaging is het maken van matches met gesloten beurzen. Heeft uw bedrijf bijvoorbeeld inventaris over, wat een tweede leven verdiend? Biedt deze aan via onze vraag en aanbod pagina. Wij kijken dan in ons netwerk welke vereniging, stichting of initiatief dit kan gebruiken. Zo hebben al heel wat stoelen, tafels, kasten, beamerschermen en tal van andere inventarisstukken een tweede leven gekregen bij het Aaltense verenigingsleven. Belangrijk voor het verenigingsleven en een zeer duurzame, circulaire manier van het vervangen van inventaris.

Een andere manier is het doorlopen van de aanvragen van verenigingen, stichtingen en initiatieven die nog openstaan. Wellicht zit er een aanvraag tussen die uw bedrijf kan matchen. Ziet u een aanvraag die u kan en wil matchen? Neem contact op met de Uitdaging! Wij zullen u met de aanvrager in contact brengen

Heeft u afgeschreven ICT apparatuur? Meldt die aan bij de Uitdaging! Wij geven, samen met onze maatschappelijke partner Copiatek deze apparatuur een tweede leven. Copiatek is een sociaal bedrijf in Den Haag die met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt onder deskundige begeleiding ICT apparatuur refurbished of recycled. Copiatek heeft de hoogste veiligheidscertificaten voor het volledig en volkomen veilig wipen van alle datadragers.

Van alle in Aalten ingezamelde ICT apparatuur is ongeveer 30% geschikt voor verkoop. Hiermee worden de kosten gedekt voor het bedrijf. 30% van de ingezamelde ICT apparatuur mogen wij als Aaltense Uitdaging gratis uitgeven aan verenigingen en stichtingen. Zo hebben we in de afgelopen jaren bijvoorbeeld de muziekvereniging van een nieuwe kopieermachine kunnen voorzien en de bridgevereniging van een nieuwe laptop en daarnaast nog heel veel andere verenigingen en stichtingen van geheel gerefurbishde apparatuur kunnen voorzien.Aanmelden kan via dit formulier: Aanmelden Copiatek. Dan wordt de ICT apparatuur bij u opgehaald.

U kunt als bedrijf ook structureel bijdragen aan het werk van de Uitdaging. Ongeveer de helft van de financiering van de Uitdaging komt uit subsidie van de Gemeente Aalten. De andere helft komt van de ruim 30 “Vrienden van de Uitdaging”. Dat zijn bedrijven die met een jaarlijkse bijdrage het werk van de Uitdaging steunen. Kijk op de pagina Vrienden voor meer informatie hierover.

Er zijn ook andere manieren om bij te dragen aan de Uitdaging. Zo wordt het bestuur voor een groot deel gevormd door mensen uit het Aaltense bedrijfsleven. Naast het bestuur is er de matchgroep. Dat is een groep mensen uit het Aaltense bedrijfsleven die vier keer per jaar bijeenkomen en dan de aanvragen die binnen komen uitzetten binnen hun netwerken om zo tot een match te komen. Voor meer informatie over de organisatie, bestuur en matchgroep, kijk op : “wie zijn wij?”. Daarnaast organiseren we kennissessies en brainstormavonden om concrete oplossingen voor vraagstukken van verenigingen en stichtingen te vinden. Dit zijn vaak éénmalige activiteiten, waarbij de kennis, ervaring en kunde van het bedrijfsleven hard nodig is.

Vrienden van de Uitdaging

Kom naar de maatschappelijke beursvloer!

Eens per jaar houdt de Aaltense Uitdaging een beursvloer. Hier worden op een fysieke locatie in de Gemeente Aalten verenigingen, stichtingen, initiatieven en het bedrijfsleven bijeen gebracht. In een informele sfeer is dat een perfect moment om uw eigen vraag voor te leggen bij het bedrijfsleven. Deelname is gratis voor alle verenigingen, initiatieven en maatschappelijke organisaties uit de Gemeente Aalten. Op de agenda vindt u meer informatie over de eerstvolgende maatschappelijke beursvloer.

Het Aaltens Compliment: de MBO-award

Eens per jaar wordt het Aaltens compliment uitgereikt. Dit is de award voor het meest maatschappelijk betrokken bedrijf van de Gemeente Aalten. Enkele maanden voor de uitreiking wordt de aanmelding geopend. Inwoners, verenigingen, stichtingen, initiatieven en bedrijven mogen dan bedrijven nomineren waarvan ze denken dat deze het Aaltens Compliment verdiend. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen, kiest een shortlist van genomineerde bedrijven en bepaald de uiteindelijke winnaar. Deze winnaar wordt op de beursvloer bekend gemaakt. Naast een blijvende herinnering mag de winnaar een wisseltroffee mee naar huisnemen, die gemaakt is door team en leerlingen van Schaersvoorde College.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat uw bedrijf kan betekenen voor de missie van de Aaltense Uitdaging? Neem dan contact met ons op.