MATCH: Besparing energiekosten Duikteam Silent World.

De Aaltense Uitdaging maakt “een match” mogelijk tussen bedrijven en goede doelen, welke gerund worden door vrijwilligers. Zo worden verenigingen en maatschappelijke organisaties geholpen met kennis, helpende handen en spullen. Een voorbeeld is een hulpvraag van Duikteam Silent World die geconfronteerd worden met een hoge energierekening van hun clubhuis. Na beoordeling van deze hulpvraag heeft De Aaltense uitdaging Richard Snoek van het bedrijf “Technische Dienstverlening” gevraagd de situatie ter plekke te bekijken en een advies te geven.

Silent World is een vereniging van fanatieke duikers die regelmatig erop uit gaan om te duiken op locaties in zowel binnen- en buitenland. In het clubhuis op Sportpark Zuid worden clubavonden gehouden en naast veel gezelligheid zijn er ook activiteiten zoals theorielessen. Een van de grootste kostenposten van het clubhuis zijn de energiekosten. Het lijkt erop dat de belangrijkste veroorzaker een “compressor” is, die de leden gebruiken om hun persluchtflessen te vullen. Vanwege deze compressor is een zware (en erg dure) stroomaansluiting nodig.

Op de foto bespreekt leverancier en specialist op het gebied van energie besparen Richard Snoek zijn bevindingen met voorzitter David Braam van Silent World. Richard Snoek heeft de situatie ter plekke bekeken en metingen gedaan. Zijn belangrijkste advies is de huidige netaansluiting te verkleinen. Hierdoor kan er aanzienlijk bespaard worden op de vaste kosten van de netaansluiting. Silent World is erg blij met dit advies en zal deze besparing zo snel mogelijk in gang zetten.

Richard Snoek is ondernemer en specialist op het gebied van electra. Zo is hij onder meer eigenaar van behaaglijkverwarmen.nl, waarop allerlei energiebesparende materialen besteld kunnen worden. Hij heeft een fysieke winkel aan de Prinsenstraat 32 in Aalten. Richard is een maatschappelijk betrokken ondernemer, die graag zijn expertise via de Uitdaging heeft ingezet om de duikvereniging van een goed technisch advies te voorzien om zo de energiekosten aanzienlijk te laten dalen voor de vereniging.

Meer weten wat de Aaltense Uitdaging voor uw vereniging of maatschappelijke organisatie kan doen? Mail uw vraag aan: https://aaltenseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden/ of mail manager Mark van Dam via: info@aaltenseuitdaging.nl