MATCH: Kopieermachine en scanner voor Crescendo IJzerlo

De Aaltense Uitdaging heeft een mooie match kunnen maken tussen Chr. Muziekvereniging Crescendo IJzerlo en Copiatek. Crescendo had een nieuwe A3 kopieermachine met een scanfunctie nodig voor hun muziekstukken. Maatschappelijke onderneming Copiatek kon deze leveren. De Aaltense Uitdaging kon deze machine dan ook officieel op 31 mei overhandigen aan Crescendo voorzitter Rianne Kruisselbrink.

Crescendo is een muziekvereniging uit het Aaltense IJzerlo, opgericht in 1951. Met ongeveer 85 leden is het een grote vereniging in een relatief klein buurtschap. Hun thuisbasis is het Dorpshuus in IJzerlo. De vereniging bestaat uit een fanfareorkest, slagwerkgroep, jeugdorkest en jeugdslagwerkgroep. Daarnaast hebben ze een heel aantal leerlingen die leren om een instrument te bespelen om later ook in een van de orkesten aan te sluiten. Crescendo is hierdoor niet alleen belangrijk voor het culturele leven in het buurtschap, maar ook erg belangrijk voor het sociale leven. Samenhang en leefbaarheid zijn grote thema’s in deze tijd en verenigingen als Crescendo hebben daar een belangrijke rol in.

Het Haagse Copiatek is partner van alle Nederlandse Uitdagingen. Zij zamelen afschreven ICT-apparatuur in via het principe: Refurbish, Re-use, Recycle. Van alle ingezamelde apparatuur wordt een deel geheel opgeknapt, waardoor deze weer inzetbaar is in Nederland (Refurbish), een deel wordt opgeknapt, maar is niet meer geschikt voor Nederland. Deze komen ten goede aan projecten in ontwikkelingslanden. Dat deel wat niet meer opgeknapt kan worden wordt duurzaam gerecycled. Copiatek werkt voor een groot deel met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Van alle afschreven ICT-apparatuur die via de Aaltense Uitdaging wordt ingezameld, mogen wij 30% gratis weer refurbished terugontvangen en inzetten. Zo kunnen wij bijvoorbeeld gratis laptops leveren aan verenigingen of, zoals nu, een kopieermachine aan Crescendo.

Ook oude ICT-apparatuur laten ophalen? Meld de apparatuur aan via: https://aaltenseuitdaging.nl/aaltense-uitdaging-gaat-samenwerkingsverband-aan-met-copiatek-scan-computer-solution-bv/

Dan wordt deze gratis opgehaald. Een mooie manier om duurzaam te investeren in Aalten.

Ook weten van de Aaltense Uitdaging voor uw vereniging of maatschappelijke organisatie kan doen? Meldt u vraag aan via: https://aaltenseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden/ of mail manager Mark van Dam via info@aaltenseuitdaging.nl