MATCH: Nieuwe elektromotor voor de Wenninkmolen

MATCH
Met een druk op de knop zette Matchgroeplid Marijn Kuenen van Ottevanger Milling Engineers de zware elektromotor in werking van de Wenninkmolen in Lintelo. Een prachtige samenwerking tussen het bestuur van deze prachtige molen, de Aaltense Uitdaging en heel veel bedrijven.
Vroeger stond er al een elektromotor in deze molen, zodat er ook gemalen kon worden als er geen wind was. Deze is in het verleden verwijderd. Om dit te herstellen ging men op zoek naar een elektromotor die qua capaciteit past bij de mogelijkheden van de molen, maar die ook authentiek uit die periode kwam. Na een speurtocht door heel Nederland, bleek er één te staan bij Berenschot’s Watermolen in Winterswijk, die deze motor ter beschikking stelde.
Verschillende bedrijven hebben belangeloos bijgedragen aan de revisie en installatie van deze motor, in samenwerking met de expertise van de vrijwilligers van de molen. Op de Nationale Molendag mocht deze voor het eerst voor het publiek draaien.
Kan de Aaltense Uitdaging ook wat voor uw stichting of vereniging betekenen ? Stel uw vraag via https://aaltenseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden/ of via info@aaltenseuitdaging.nl