MATCH! Stoelen van Prinzen BV voor het Kulturhus in Dinxperlo

Prinzen BV weet de Aaltense Uitdaging regelmatig te vinden als het gaat om een nieuwe bestemming te vinden voor inventaris van het bedrijf wat niet meer gebruikt wordt. Het is een duurzame manier van het opruimen van overtollige inventaris, die daarmee een tweede leven krijgen bij verenigingen of stichtingen. Dit keer bood Prinzen BV prachtige vergaderstoelen aan, die een tweede leven verdiende. Nadat het aanbod bij de Aaltense Uitdaging binnen kwam, meldde zich het Kulturhus uit Dinxperlo, die op zoek was naar stoelen. De Uitdaging bracht ze bij elkaar.

Het Kulturhus in Dinxperlo heeft een lange geschiedenis, die al meer dan 100 jaar terug gaat. Het wordt beheerd door Stichting voor Maatschappelijk Welzijn, die het welzijn in Dinxperlo wil vergroten, onder meer door dit Kulturhus. Kulturhusen zijn gemeenschapshuizen, die een belangrijke rol vervullen op sociaal maatschappelijk terrein. Ze zijn een vrij toegankelijke algemene basisvoorziening voor inwoners. In het Kulturhus Dinxperlo vinden tal van activiteiten plaats. Zo is er een klein theater en een Filmhus gevestigd. Daarnaast zijn er diverse verenigingen en organisaties die er gebruik van maken. Zo heeft Figulus Welzijn er een vestiging, maar ook Buurtzorg, Zorg Actief en de Speelotheek hebben er een plek. Daarnaast is er ook een rijk cultureel leven, doordat muziek-, toneel en theaterverenigingen er oefenen en optreden. Zo organiseert klein Theater Dinxperlo al meer dan 30 jaar voorstellingen op deze locatie. Kulturhus Dinxperlo staat daarmee in het hart van de Dinxperlose gemeenschap.

Prinzen BV is een gespecialiseerd bedrijf dat complete oplossingen biedt op het gebied van eierwerkingsmachines. Deze worden op het industrieterrein van Aalten gebouwd. Het bedrijf is sinds 1984 actief en inmiddels wereldwijd bekend. Prinzen heeft speciale aandacht voor het opleiden van technische medewerkers. Zo nemen ze actief deel aan techniekdagen, begeleiden ze stages en opleidingen binnen het bedrijf, waarbij niet alleen naar schoolverlaters gekeken wordt, maar bijvoorbeeld ook naar zij-instromers.

Heeft uw bedrijf ook inventaris, die goed bruikbaar is en zoekt u een duurzame en maatschappelijke bestemming hiervoor? Neem contact op met de Aaltense Uitdaging, via onze website www.aaltenseuitdaging.nl of mail manager Mark van Dam via info@aaltenseuitdaging.nl