MATCH: Vitrinekast voor Chr. Muziekvereniging Excelsior Barlo

Excelsior uit Barlo bestond in 2022 precies honderd jaar. Om die reden heeft Burgemeester Stapelkamp van Aalten op 15 april 2023 de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan deze actieve muziekvereniging. Hoe bijzonder dit is, blijkt wel uit het feit dat deze Erepenning in de Gemeente Aalten al meer dan 25 jaar niet meer is uitgereikt.

Om deze Koninklijke Erepenning een mooi plaats in het Verenigingsgebouw te geven is de Aaltense Uitdaging benaderd met de vraag of er iemand een vitrinekast ter beschikking kon stellen. En die werd gevonden bij centrum voor Cultuureducatie Boogie Woogie in Winterswijk. Boogie Woogie heeft de vitrinekast gratis aan Excelsior Barlo ter beschikking gesteld.

Excelsior Barlo is een bloeiende vereniging die repeteert in het Verenigingsgebouw De Markerink in het Barlo, een buurtschap in de Gemeente Aalten. Het fanfareorkest, met een gemiddelde leeftijd onder de 30 jaar, kent 45 leden en staat onder leiding van dirigent Henk-Jan Radstaak. Ook is er een grote groep kinderen en jongeren actief in het jeugdorkest, waarmee ook de volgende generatie weer klaarstaat om plaats te nemen in het grote orkest. Muziekverenigingen en Verenigingsgebouwen zijn enorm belangrijk voor de samenhang en leefbaarheid van buurtschappen. Met deze match heeft de Aaltense Uitdaging weer een klein beetje kunnen bijdragen hieraan.

Meer informatie over het uitreiken van de erepenning vind u hier: Artikel in Aalten Vooruit

Boogie Woogie is hét centrum voor cultuureducatie in de regio Oost-Achterhoek, met name in Aalten, Oost-Gelre en Winterswijk. Alles op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst. Naast de welbekende muzieklessen is Boogie Woogie de plek waar ook danslessen, workshops, theaterlessen en cursussen op het gebied van beeldende kunst worden gegeven. Ook op het gebied van educatie op het primair onderwijs is de Stichting actief en worden vluchtelingen uit het AZC en de Oekraïne actief ondersteunt. Boogie Woogie vind het mooi dat één van haar vitrinekasten zijn weg heeft gevonden naar een muziekvereniging, waarin een prestigieuze Erepenning in tentoongesteld kan worden. Meer informatie over Boogie Woogie: klik hier