MATCH: vuilnisbakken van gemeente Aalten voor IJsvereniging De Hare

IJsvereniging De Hare is gevestigd op Sportpark Zuid. En deze mooie locatie moet natuurlijk wel netjes blijven. Daarom vroeg de IJsvereniging aan De Aaltense Uitdaging om vuilnisbakken. Voorzitter Jan Berkelmans nam daarover contact op met de gemeente en via wethouder Groters werd een aantal overtollig geraakte vuilnisbakken ter beschikking gesteld. 

De IJsvereniging is qua ledenaantal één van de grootste verenigingen van Aalten. In 2018 kregen ze de beschikking over een prachtige moderne natuurijsbaan op het multifunctionele Sportpark Zuid. Een kleine groep vrijwilligers zorgt het hele jaar door voor het onderhoud, de organisatie en het ijs als het vriest. Daardoor kan de ijsbaan zodra er een paar nachten vorst is, al open voor publiek. Wie lid is van de IJsvereniging mag op vriesdagen tijdens openingstijden komen schaatsen. Door de geringe contributie is het budget voor investeringen niet al te groot, waardoor de vuilnisbakken zeer welkom waren.

De gemeente Aalten werkt op diverse gebieden nauw samen met de Aaltense Uitdaging. Niet alleen subsidieert de gemeente de Uitdaging, maar ze stelt ook met enige regelmaat overtollige inventaris ter beschikking. Wethouder Groters nam na de vraag van de Uitdaging contact op met de buitendienst. Afgelopen winter werden er vuilnisbakken in de openbare ruimte vervangen en de oude, die nog geen nieuwe bestemming hadden, hebben nu een mooie plek bij de IJsvereniging gekregen. Voor bedrijven en organisaties als de gemeente, is het aanbieden van overtollig geworden inventaris een mooie manier om dit een tweede leven te gunnen. En bij verenigingen als De Hare komt het goed terecht.

Buitenklok

De IJsvereniging is ook nog op zoek naar een buitenklok voor op het terrein. Mochten er bedrijven zijn die een dergelijke klok willen leveren of sponsoren, dan kunnen ze contact opnemen met Mark van Dam, manager van de Aaltense Uitdaging, via info@aaltenseuitdaging.nl

Heeft uw vereniging, initiatief of maatschappelijke organisatie ook een vraag? Meld deze aan via:

www.aaltenseuitdaging.nl/vraag-aanbod-aanmelden dan gaat de matchgroep van de Uitdaging voor u aan de slag.